Jdi na obsah Jdi na menu
 


Život se psy mýma očima

247647_297599427015917_1933935811_n.jpg
Naši psi žijí s námi. My jsme si je vybrali, byla to naše volba. Baví mě práce s nimi a objevování hranic co všechno dokážou a jak jsou inteligentní. Jsou  společníky na našich toulkách přírodou a našeho syna učí toleranci a dobrému vztahu ke zvířatům. Někdy to s nimi není snadné, neboť i oni mají svou osobnost. Oni respektují nás, my respektujeme je. Základem je vychovaný pes, který nemusím mít zkoušky z poslušnosti, ale dokáže fungovat v běžném životě.  Pes, který má ve Vás důvěru a fungujete jako tým.
 
4.jpg
Kynologii jako takové se věnuji od r. 2007 kdy jsme si s přítelem pořídili našeho první psa, shetlantského ovčáka Danteho. Dříve jsem  se kynologii věnovala jen okrajově, protože mým hlavním koníčkem bylo jezdectví. Dante byl aktivní psík a tak jsem začala navštěvovat cvičák a začali jsme cvičit agility, které nás oba začalo bavit. Poslušnost cvičíme pouze neoficiálně, tzn. nemáme složené žádné zkoušky, ale jelikož bydlíme ve městě, musí mí psi  dobře ovládat nejen základní povely, jelikož většinou chodí jen s košíkem bez vodítka. Pro zábavu cvičíme prvky z dogdancingu. V roce 2011 jsem si pořídila dalšího psa, opět shetlantského ovčáka Kukyho. Oba mí psi mají průkaz původu, ale výstavám jsme se nikdy nevěnovali.  Se svými psy cvičím pozitivní cestou a pracuji s klikrem.
p2124896.jpg 
Mí trenéři, aneb kdo mě ovlivnil: kromě toho, že trénuji „sama sebe“, běháme i pod zkušenými trenéry a jsou i další lidé, kteří mě ovlivnili a stále ovlivňují při cvičení mých psů.
 
Martina Konečná – úspěchy:  Caciag SK, mnoho umístění na MR, 3.místo ME 2003, několikanásobný klubový vítěz sheltií v agility, 2. místo na MS 2012 se dvěma psy,několikanásobná účast na European open v agility (EO) – působiště: celá ČR
S Martinou trénuji od r. 2008 a byla to ona, kdo mě naplno přivedl do světa agility.
                                                 
Pavla Vorlová– úspěchy: Mistr republiky agility družstev 2010, 3. místo MČR jednotlivců v agility, účast na Mistrovství světa belgických ovčáků, účast na European open v agility (EO).
- působiště: Agility Hrušky
S Pavlou jsem začala trénovat v r. 2012 a její ryze pozitivní přístup mi maximálně vyhovuje.
 
Jana Zemková– úspěchy: účast na Europaen open, 1. a 2. místo na MR 2012 – působiště: Podkrkonoší – Agility pod Zvičinou
Byla to právě Jana, kdo mě přivedl k práci s klikrem a umožnila mi tak vidět, jak můžu pomoci především citlivým psům naplno ukázat svoje schopnosti. Klikr je doslova zázračná krabička a  mě nikdy nepřestanou překvapovat její možnosti.
 
Lenka Hajduková –  úspěchy:účast na  MS a EO 2011, 1. místo na MR 2012.  Lenka je skvělý člověk, můj přítel na „telefonu“ a milá osůbka, která mi vždycky pomůže.
Působiště: Agility Kovona Karviná
 
Semináře, kterých jsem se zúčastnila:
- Agility seminář s Polonou Bonač a Silvií Trkman
- Agility seminář s Lee Gibsonem
- Seminář pozitivní motivace s Petrou Marečkovou
- Seminář Péče o sportujícího psa s MVDr. Helou Potfajovou
- Seminář o pozitivním upevňování s RNDr. Františkem Šustou Ph.D.

- Seminář Agrese mezi Psy s Mgr. Lenkou Blachovou a Mgr. Magdalenou Šimečkovou

- Besedoseminář  "Jak naučit" a "Jak odnaučit" s RNDr. Františkem Šustou Ph.D.

Jak běháme agility - videa